Verslag van dinsdag 17 juli 2018:

Na een heerlijk ontbijtje konden de meiden weer beginnen aan hun favoriete klusje: het corvee! Daarna komt Stupid Stan weer bij ons op bezoek en hij voelt zicht niet zo goed. Hij ziet wat bleekjes en de wond is nog roder dan gisteren. Hij komt met een idee om de medicijnman bij de plaatselijke indianenstam te vragen, maar er is een probleempje: cowboys en indianen mogen elkaar niet zo... Maar dat is makkelijk opgelost! We vermommen onszelf en onze cowboy-vriend als indianen en zo kunnen we ze vast om raad vragen.

De indianen vinden we in het bos en we horen al uit de verte dat ze bezig zijn met een rituele indianendans. Het opperhoofd bekijkt ons goed en besluit dan dat hij ons verzoek wel wil inwilligen om voor Stupid Stan een medicijn te vinden. Stupid Stan moet in het midden staan en de indianen voeren weer een rituele dans uit waaruit blijkt dat het medicijn 5 ingredienten bevat, maar hij op dit moment alleen maar de kleur groen door krijgt en iets om te eten. Mmm, daar kunnen we niet zo veel mee en we besluiten terug te gaan naar het kamphuis. Na een lekker broodje kroket gaan we ons eerst storten op het maken en versturen van de kaartjes die we woensdag op de bus zullen doen; dus houdt allemaal uw brievenbus in de gaten op donderdag en bij voorbaat alvast excuses voor de glitters in uw brievenbus.

Na een heerlijk bordje maccaroni zoals deze alleen op kamp gegeten wordt (het geheime ingredient is al doorgebriefd aan de nieuwe kookstaf), gaan we de keuken door om naar groene ingedrienten te zoeken om aan de indianen te laten zien. We vinden: sla, bonen, komkomer, limoen, doperwten en augurk. De medicijnman/opperhoofd bekijkt alles en ziet al snel dat de komkommer het juiste ingedrient is! Hij heeft inmiddels ook wat meer informatie over de andere ingedrienten voor het medicijn: saloon, sap van een cactus, een bloem en goud. Geen idee wat dit alemaal betekent en hoe we hieraan komen, maar dat vinden we deze week vast nog wel uit.

Foto's van dinsdag 17 juli 2018:
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina