Verslag van woensdag 18 juli 2018:

En alweer de start van een heerlijk warme en zonnige dag! Het is inmiddels alweer woensdag; normaal zijn we dan halverwege de week, maar omdat we een dagje later zijn gestart voelt het alsof we hier pas net zijn. Normaal zwemmen we op woensdag, maar vandaag draait alles om het thema.

Na het bekende corvee komt stupid Stan weer langs en hij zier er nog beroerde uit dan gisteren en zijn wond ziet er ook niet best uit. We vertellen hem dat we al 1 ingredient hebben gevonden (de komkommer), maar die blijkt ineens verdwenen uit de koelkast! We gaan op zoek om het kamphuis of we iets verdachts zien, maar helaas geen komkommer of komkommer-dief. Wel zien we een spoor van gouden steentjes en we besluiten dat te gaan volgen. Aan het eind van het spoor zien we 2 goudzoeker die hard aan het werk zijn. Ze hebben niets verdachts gezien, maar wel raar gouden voorwerp gevonden. Wellicht is dat het tweede ingredient? De goudzoekers willen het niet zo maar aan ons geven; alleen als we het ruilen tegen andere gouden voorwerpen. Dus die middag gaan we hard aan het knutselen om allemaal gouden sieraden te maken die we kunnen ruilen tegen het echte gouden voorwerp. Ook vriend Lucky Len komt nog even langs om te kijken hoe het gaat. Hij stelt allerlei vragen en gaat dan zo maar weer weg; dat vinden we een beetje verdacht. Gelukkkig trappen de goudzoekers in ons plan en dus hebben wij het tweede ingredient binnen! We zullen wel op moeten schieten, want het gaat niet zo goed met Stan.

Tussen het eten (gehaktbal, bonen en aardappelen) en het toetje (chocoladevla) in komt de Sherrif van het Wilde Westen een kijkje nemen. Hij heeft een melding gekregen van gestolen sieraden en wij zijn de verdachten in deze zaak. Hij checkt onze zakken, onze oorbellen en horloges maar niemand heeft iets van goud. Dan komen 2 dieven binnen rennen met hun handen vol gouden sieraden. Gelukkig weten de meiden de 2 mannen te pakken en kan de sherrif ze mooi inrekenen en meteen meenemen.

Na het eten komt Stupid Stan weer langs en we vertellen hem wat we allemaal mee gemaakt hebben deze dag. We gaan snel op zoek naar het 3e ingrdient en komen een spoor tegen van kleine doktersspuitjes wat we uiteraard volgen. De dokter die we aan het einde vinden bekijkt de arm van Stan goed en gaat daarna zoeken in haar boeken. Ze komt met de conclusie dat we het blad moeten vinden van een speciale bloem; dat is het enige wat helpt. De indianen hadden het ook over een bloem dus we gaan de goede kant op. Morgen zoeken we verder.

Foto's van woensdag 18 juli 2018:
klik op de "Kamp" button om terug te keren naar de Kamp startpagina